Detoxikace organismu

Vyhlasme odpadu v našem těle boj - vyplavme ho ven !

Detoxikace jater

Játra jsou orgánem, ve kterém neustále probíhají chemické procesy. I proto se v nich často hromadí škodlivé látky, které se vyplavují do celého těla. Jsou také orgánem schopným regenerace. To znamená, pokud jsou zanesena toxiny či poškozena, dokáží se obvykle zase navrátit do původního stavu. I tak ale není radno si s jaterními problémy zahrávat.

Proč  je potřeba detoxikace jater

Detoxikace jater pomáhá řešit problémy, které játra zanesená toxiny způsobují. Tyto problémy se mohou projevit například zhoršením zraku, nepříjemnou chutí v ústech, bolestí hlavy, kožní vyrážkou nebo závratí. Samozřejmě také nemusíte vůbec pozorovat, že vaše játra potřebují očistu. Problémy s játry můžete odhalit vy sami nebo s pomocí svého praktického lékaře.

Jak pomáhá očista jater a kdy je dobré ji podstoupit

Ideálním obdobím pro očistu jater jsou jarní měsíce - od února až do května. Očistu je dobré podstupovat každý rok i jako prevenci. Nejlepšími pomocníky při detoxikaci jater jsou různé bylinné směsi, přírodní doplňky a šťávy. Často se jedná o byliny charakteristické svou hořkou chutí. Při detoxikaci jater vyzkoušejte například tyto bylinky či přírodní produkty:

  • Ostropestřec mariánský: Dokáže zregenerovat již poškozená játra a zároveň slouží i jako prevence. Z jeho semen si můžete připravit čaj nebo tinkturu. Můžete vyzkoušet i za studena lisovaný olej.
  • Slanobýl chlumní: Jedná se o bylinu, která pozitivně působí na všechny orgány trávícího traktu.
  • Šťáva z červené řepy: Červená řepa zamezuje ukládání tuků v játrech.
  • Kustovnice čínská: Působí jako prevence před jaterními chorobami a posiluje imunitu.

Další tipy pro očistu jater

Játra zatěžují tučná a smažená jídla, pokrmy z bílé mouky, rafinovaný cukr či alkohol. Při zvýšené konzumaci těchto potravin může dojít až ke ztučněný jater nebo cirhóze (dlouhodobému zánětu). Aby očista jater byla skutečně účinná, je dobré se během ní vyhnout konzumaci uzenin a tučného masa, produktů z kravského mléka, alkoholu a všem smaženým pokrmům.

Jaterní očista organismu

jaterní očista organismu

Užívání

Ráno: na lačno 1 čajovou lžičku oleje z ostropestřece. Ráno: na lačno 1 dávku mladého ječmene dle návodu. Večer před spaním 1 čajovou lžičku s kopečkem enterosgelu (minimálně 1,5 hodiny po jídle).

Brusinková šťáva

brusinkova stava

Příznivě ovlivňuje činnost jater a podporuje funkce ledvin. Zlepšuje stav střevní mikroflóry. Má příznivý vliv na krvetvorbu.

Vyhledávání